Categorieën
Geen categorie

Chateau la Vernède

Tussen Narbonne en Béziers ligt het Kasteel la Vernède (http://chateaulavernede.com/).

Het ziet er naar uit dat de naam van het Chateau la Vernède niks te maken heeft met onze familie. Helemaal is het niet duidelijk. De eigenaar (2005) geeft aan dat de naam mogelijk een afgeleide is van het oude Franse woord Verne. Verne betekent een groepje elsen bomen. De oorspronkelijke naam zoals die ook op een oude kaart te vinden is luidt La Bernette.

la Bernette (Cassini)

In de beschrijving van de geschiedenis van het kasteel wordt verder een aantal keren de naam Jacques Vernette genoemd. En dat lijk toch erg veel op Bernette; zeker als je bedenkt dat de “v” en de “b” vaak afwisselend gebruikt worden, zoals ook in het Spaans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *